Честите проливни дъждове в много региони, водещи до тежки наводнения на

...
Честите проливни дъждове в много региони, водещи до тежки наводнения на
Коментари Харесай

Опасно ли е ако вода попадане в аспуха?

Честите проливни дъждове в доста райони, водещи до тежки наводнения на градските улици, предизвикват проблеми и на водачите, свързани с техните коли. Значението на изпускателната тръба е добре известно. Когато колата се движи, бензинът се трансформира в примес от разнообразни газове, нормално наричани  " изгорели газове ". И точно изпускателната тръба е главният им път за излизане от мотора на открито. И попадането на вода в нея крие опасности, предизвестяват специалисти. 

Ето какви са те:

- Първият се дължи на обстоятелството, че изпускателната система става уязвима на разяждане. По простата причина, че тя (системата) е железна с всички произлизащи от това последици. 

- Наличието на вода в изпускателната система също по този начин може доста да усили противоположното налягане и това е втората точка, на която би трябвало да се обърне внимание. Това след това може да аргументи щета на уплътненията на изпускателната система или най-лошото - спукано уплътнение на главата на цилиндъра на мотора.

- Третият проблем е обвързван с блокиране на системата. Това е допустимо на първо място по време на придвижване на автомобила, когато водата навлиза в изпускателната тръба под налягане. Естественият резултат е неравномерна работа на мотора на луфт и напръскване на гореща вода от изпускателната тръба. Въпреки обстоятелството, че колата няма да претърпи съществени вреди в такава обстановка, това не е желателно.

" След преодоляване на водно затруднение от изпускателната система ще излетят пръски гореща вода, въпреки и за малко. Това може да не аргументи съществени вреди на изпускателната система, само че за хората, които стоят до или минават около колата, няма да бъде приятно “, безапелационни са специалисти.

Основното е, че дружно с водата не би трябвало излиза бял пушек - това може да значи дефектно уплътнение или глава на цилиндър. При естествения ход на събитията изпускателната тръба е съставен елемент, предназначен само за премахване на газовете от автомобила. Очаква се това да бъде изцяло свободно прекосяване, лишено даже от минимум тапи. Ако водата попадне в нея, тогава обстановката може да се съпостави с, по този начин да се каже,  " бурен “, който пречи на естествения развой и кара тръбата да се сблъска с тежки условия при изпускане на отработени газове.

Когато изпускателната система работи обикновено, тя не би трябвало да отделя вода, написа AutoMedia.bg. Ако ненадейно вниманието ви притегли приключване на вода от изпускателната тръба, знайте, че би трябвало да се направи нещо. Опитайте да карате нагоре по хълм, като водата би трябвало да изтече, след което можете да почистите тръбата си и да я предпазите от наслойка. Ако това не докара до стремежи резултат, единствената ви опция е да отидете до най-близкия сервиз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР